Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa

de bianca92 in Pui, 27 Aug 2014 | 6729 vizualizari

 

Stiu ca la majoritatea le place sa pregateasca cartofii piure cu putin lapte si unt sau smantana si asa fac si eu majoritatea timpului. Dar azi mi-am adus aminte cum facea bunica cartofii mai demult. Si mi-am adus aminte de asta pentru ca tocmai m-au sunat bunicii de la Tasnad si bunicul imi spunea ca nu ii place faptul ca bunica nu mai face cartofii cu ceapa cum ii facea mai demult si ca acum sunt prea moi de la atata lapte si nu au culoare :)) mi s-a facut si mie pofta de vechea reteta si azi am decis sa mai schimb putin clasicii cartofi piure :)

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui spalate si curatate de piele
  • 1/4 cana ulei+ 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa
  • 2 cepe (una mai mare si una mai mica)
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un ardei
  • un ardei mic iute
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • 2 linguri pasta de ardei dulce (eu am avut preparata in casa)
  • 1 lingura delicat de casa (in multe retete folosesc acest ingredient, iar de data aceasta am pus si o poza cu el ca sa vedeti despre ce e ste vorba. De fapt sunt niste legume si verdeturi razuite foarte marunt si tinute in borcan cu multa sare)
  • patrunjel
  • busuioc
  • cimbru
  • 5 cartofi mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa:

Pulpele se spala bine, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Peste acestea se adauga ceapa (cea mai maricica) tocata marunt, usturoiul tocat marunt, pasta de ardei, delicatul de casa (sau legumele rase mai exact), rosia taiata felii, ardeiul feliat subtire si ardeiul iute tocat marunt. Se adauga 1/4 cana ulei si 1/2 cana apa si se da la cuptor la foc mic timp de aproximativ o ora si 40 de minute. Din cand in cand mai puteti intoarce pulpele, iar inainte cu 10 minute sa fie gata se adauga busuiocul, patrunjelul si cimbrul.

Intre timp curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in bucati mici si ii punem la fiert pana trec de testul cu furculita. Cand sunt gata ii pisam, iar in loc de lapte vom prepara un sos astfel:

Ceapa mai mica se toaca marunt si se pune la calit cu cele 2 linguri de ulei, o lingura boia de ardei dulce si putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat bine, se ia de pe foc si se torna compozitia peste cartofii piure. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare.

Mancarea e foarte buna in combinatie cu o salata sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu legume si coriandru