Pentru un pranz in familie si de ce nu, pentru o friptura de sarbatori sau evenimente, avand si o garnitura bogata pentru toti pofticiosii!
Acesta a fost pranzul nostru a doua zi de Pasti!
Intr-un bol punem carnea si condimentam cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline. Amestecam bine pana ce carnea este condimentata pe toata partile, apoi punem si 2-3 foi de dafin, cateva boabe de piper si acoperim cu bere. Dam la frigider pana a doua zi. Preincalzim cuptorul la 180°C.
Ungem o tava cu putin ulei de masline si punem carnea de pui marinata. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 min, luam folia si mai lasam pana ce carnea este frumos rumenita.
Intre timp am curatat broccoli si catoful dulce, le-am facut bucati si le-am gatit la aparatul de aburi, apoi le-am condimentat doar cu sare.
Cartofii albi i-am taiat bucati marisoare, condimentati cu condiment pentru cartofi si putina sare si ulei de masline, apoi i-am dat la cuptor odata cu carnea de pui, dar in tavi diferite pana sunt frumosi rumeniti.
Cand sunt gata servin cu salata de varza, muraturi asortate sau ce va place!