Reteta preparata dupa gusturile Laurei Laurentiu, dupa reteta gasita pe blogul ei:
http://www.retetecalamama.ro/2010/04/pulpe-si-aripioare-crocante-la-cuptor.html
Mare dreptate a avut Laura cand a spus:
"...ne-au placut la nebunie aceste bucati de pui invelite intr-o crusta crocanta, aromata, cu o carne ce este suculenta si foarte bine fripta, facute la cuptor, fara sa fi fost scaldate intr-o baie de ulei incins..."
Credeti ca a mai ramas ceva prin farfurii....? Va inselati....nici nu a mai trebuit sa spal farfuriile ....
Pulpelor le-am indepartat pielita( sunt mult mai sanatoase fara acea grasime) le-am sters cu un servetel absorbant apoi le-am asezonat pe ambele parti si le-am dat putin la rece pina am preparat celelalte produse. Ceapa si usturoiul le-am curatat. Intr-un castronas am pus mustarul ce l-am amestecat bine cu uleiul pus putin cate putin ca la maioneza.Cu ajutorul presei pentru usturoi am presat si ceapa si usturoiul fin de tot si le-am adaugat mustarului.Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele. Preparam crusta astfel : Faina o punem pe o farfurie unde o amestecam cu boiaua.Adaugam apoi pesmetul si nuca de cocos si amestecam sa se intrepatrunda toate ingredientele. Pulpele de pui le frecam bine cu sosul de mustar apoi le tavalim prin amestecul de crusta , bine de tot.
Intr-o tava in care am pus hartie de copt asezam pulpele de pui si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade C. Dupa aproximativ 20 minute intoarcem pulpele pe partea cealalta si le mai lasam 20 de minute pina se coc bine. Sunt gata atunci cand crusta este rumena fara a fi arsa iar pulpele intepate nu mai elibereaza deloc lichid rosu... Eu le-am servit cu cartofi cu marar verde si cu salata verde. O minunatie de pulpe pe care vi-le recomand cu mare drag sa le faceti si voi....nu veti regreta !!! Pofta mare !