Se taie untul cubulete.
Usturoiul se curata si se da prin aparatul de presat.
Intr-un bol amestecam untul cu usturoiul, cimbru si rozmarin( de preferat verde), salvia tocata, coaja de lamaie, sare si piper.
Le amestecam pe toate bine pina se obtine o pasta.
Pielea de pe pulpe o indepartam si stergem pulpele bine cu un servet absorbant , apoi le dam cu pasta de unt pe toate partile.
Dam carnea la rece pentru 30 de minute macar.
Curatam legumele si le taiem felii .
Un vas de lut( inmuiat macar 30 de minute in apa)uns cu putin unt, asezam legumele amestecate , peste ele pulpele iar deasupra felii de rosii si frunze de patrunjel verde.
In cuptorul dinainte incalzit la 180-200 grade C introducem vasul roman acoperit cu capacul sau(se poate folosi orice alt vas cu capac , termorezistent)pentru aproximativ o ora pina se face carnea si legumele.
Scoatem capacul si mai lasam 15 minute la cuptor sa se rumeneasca deasupra carnea.
La servire punem legume si pulpa de pui pe farfurie si deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Daca vi se par legumele prea dulci, se poate pune putina zeama de lamaie pe ele.
Pofta mare !