Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen.
Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana.
Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior.
Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.
Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline.
Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si omogenizam bine totul.
Trecem carnea prin acest amestec, pe toate partile si o introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora.
Eu am tinut-o cam trei ore.
Asezam carnea intr-un vas termorezistent, cu capac si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.
In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult si lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.
1
In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi, eu asa am facut si au iesit tare buni. I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.