Bineînțeles că friptura de miel nu putea lipsi de pe masa festivă!
Carnea de miel se spală, se înțeapă din loc în loc, iar în înțepătură se pune câte o bucățică de slănină sau usturoi. Se freacă cu puțină sare, piper, ierburi provencale și se pune într-un amestec (baiț) de vin, ulei de măsline și zeama de la o lâmâie. Cealaltă lămâie se taie rondele și se așează peste carne. Se acoperă și se lasă la rece, eventual frigider, de seară, până dimineață. A doua zi se pune la cuptor, încălzit în prealabil, cca. 25 de minute descoperită pentru a prinde culoare, apoi se acoperă și se la să la prăjit cca. 35 de minute la foc mediu, întorcându-se din când în când, friptura. Spre final se adaugă mix-ul de brocoli, conopidă și morcov, lăsîndu-se încă vreo 15 minute, până ce se gătesc legumele. Se servește ca atare sau cu garnitură de legume, găluște de pâine, piure de cartofi, salată de sezon, etc.