Pulpa de curcan rumena

de mihaelar63 in Curcan, 10 Feb 2010 | 12478 vizualizari

 

e sezonul in care putem gati linistite la cuptor fara grija ca se face prea cald in casa .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan [ aprox 1.2 kg]
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 4 rosii cherry
  • busuioc
  • 5 cm radacina ghimbir 
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • zeama de la  o lamaie
  • 300 gr ciuperci

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan rumena:

1.   din ulei sare , piper , ghimbir razuit , zeama de lamaie , busuioc [ eu am avut doar uscat ]se face o marinata cu care se maseaza bine pulpa [ bineinteles ca cea de curcan ], care in prealabil a fost bine curatata si spalata .

2.  pulpa de curcan se acopera cu o folie si se lasa la rece pana va fi preparata [ la mine a stat de seara pana dimineata ].

3. punem pulpa de curcan intr-o tava . o impanam cu usturoi ,. deasupra facem taieturi pe diagonala in care introducem felii de rosii , punem si o cana de apa .

4. dam carnea la cuptor cam 1 ora la foc mediu . din cand in cand , intoarcem pulpa .

5. verificam daca carnea este patrunsa , in acest moment punem ciupercile spalate  , patrunjel verde , apa daca mai este necesar  si mai lasati 15 min  pt rumenire .

TIPS-URI

1

in ultima etapa a coacerii stropiti cu zeama de lamaie ca friptura sa se rumeneasca frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan rumena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bunica 1

12.02.2010, 19:59

Multam fain ! A fost auzi! Ce inseamna ca a fost ? Ce , pentru noi nu a mai ramas o ciosvarta ? Hmmmm !

Sylvia 1

12.02.2010, 20:31

Excelent arata

mihaelar63 1

13.02.2010, 00:37

mai am una in congelator , asa ca n-a fi bai , mai facem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de curcan