e sezonul in care putem gati linistite la cuptor fara grija ca se face prea cald in casa .
1. din ulei sare , piper , ghimbir razuit , zeama de lamaie , busuioc [ eu am avut doar uscat ]se face o marinata cu care se maseaza bine pulpa [ bineinteles ca cea de curcan ], care in prealabil a fost bine curatata si spalata .
2. pulpa de curcan se acopera cu o folie si se lasa la rece pana va fi preparata [ la mine a stat de seara pana dimineata ].
3. punem pulpa de curcan intr-o tava . o impanam cu usturoi ,. deasupra facem taieturi pe diagonala in care introducem felii de rosii , punem si o cana de apa .
4. dam carnea la cuptor cam 1 ora la foc mediu . din cand in cand , intoarcem pulpa .
5. verificam daca carnea este patrunsa , in acest moment punem ciupercile spalate , patrunjel verde , apa daca mai este necesar si mai lasati 15 min pt rumenire .
1
in ultima etapa a coacerii stropiti cu zeama de lamaie ca friptura sa se rumeneasca frumos .