Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat

de adasev12 in Curcan, 4 Iun 2012 | 9896 vizualizari

 

bun si ca pranz si ca cina

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de curcan
  • o cescuta de orez
  • 1 morcov
  • o tija de telina
  • marar verde
  • curry
  • sare., vegeta
  • ulei de masline
  • condimente pt carne
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat:

Carnea de curcan se spala si se pune intr-o oala la pe foc. Cand da in clocot se spumeaza bine, apoi se pune sare si se mai lasa vreo 10 minute la fiert. Se scoate apoi pe o farfurie, se portioneaza si se pune intr-o tigaie cu ulei de masline, se presara cu condimente pt carne, se pune jumatate de tija de telina si un catel de usturoi si putina zeama in care a fiert. Se lasa sa se faca inabusit, sub capac, la foc mic, la nevoie mai adaugam zeama de carne. Cine doreste mai picant se poate adauga si putin praf de ardei iute.

O cescuta de orez se pune la fiert cu 3 cescute de apa, se sareaza si se adauga cand da in clocot, morcovul taiat cubulete si cealalta jumatate de telina. Se lasa pana se absoarbe complet apa. S[re sfarsit, cu vreo 5 minute inainte, se adauga curry dupa gust, si cateva frunze de marar maruntite. Se mai pune si putina vegeta,.

Se serveste cu o salata verde alaturi. Foarte buna!

TIPS-URI

1

eu, de obicei cand gatesc carne, si cea pt felul II, intai o pun la foc cu apa, asa o spumez bine, si o las si putin sa se patrunda, apoi o gatesc dupa cum doresc

2

astfel, apa in care am fiert partial carnea, o pot folosi la alte preparate, fiind mai gustoasa decat apa pura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adasev12 1

05.06.2012, 12:45

mamaie, ms
alinutzika....
bubu...
gurita_ta....ms %3

adasev12 1

05.06.2012, 12:58

maria, iri, va multumesc fetelor

dia, grazia cara! si tu arati f bine

mihaelar63 1

06.06.2012, 17:04

Bun si pentru pici si pentru... bunici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi