bun si ca pranz si ca cina
Carnea de curcan se spala si se pune intr-o oala la pe foc. Cand da in clocot se spumeaza bine, apoi se pune sare si se mai lasa vreo 10 minute la fiert. Se scoate apoi pe o farfurie, se portioneaza si se pune intr-o tigaie cu ulei de masline, se presara cu condimente pt carne, se pune jumatate de tija de telina si un catel de usturoi si putina zeama in care a fiert. Se lasa sa se faca inabusit, sub capac, la foc mic, la nevoie mai adaugam zeama de carne. Cine doreste mai picant se poate adauga si putin praf de ardei iute.
O cescuta de orez se pune la fiert cu 3 cescute de apa, se sareaza si se adauga cand da in clocot, morcovul taiat cubulete si cealalta jumatate de telina. Se lasa pana se absoarbe complet apa. S[re sfarsit, cu vreo 5 minute inainte, se adauga curry dupa gust, si cateva frunze de marar maruntite. Se mai pune si putina vegeta,.
Se serveste cu o salata verde alaturi. Foarte buna!
1
eu, de obicei cand gatesc carne, si cea pt felul II, intai o pun la foc cu apa, asa o spumez bine, si o las si putin sa se patrunda, apoi o gatesc dupa cum doresc
2
astfel, apa in care am fiert partial carnea, o pot folosi la alte preparate, fiind mai gustoasa decat apa pura.