Pulpa de curcan la cuptor

de T I M E A in Curcan, 23 Sep 2014 | 18664 vizualizari

 

Nu am ce sa va zic prea multe aici decat ca e un pranz perfect in orice zi.
Servita cu o salata de cruditati cu legume din gradina, e o mancare usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa de curcan (daca sunteti o familie mai numeroasa aveti nevoie de 2 pulpe)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 capatana de usturoi (sau o jumatate daca e foarte mare)
  • 2 cepe
  • 10 cartofi + un pic de ulei, 1/2 lingurita sare, un pic de piper macinat, 1 lingurita boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan la cuptor:

Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte.

Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o parte si de alta.

O lasam asa in bol la rece minim 30 de minute.

In acest timp curatam, usturoiul, ceapa si cartofii.

Cartofii spalati ii taiem in 4-8, depinde de marime.

Intr-o tava sptropim putin ulei si adaugam sarea, piperul si paprika.

Cartofii feliati ii punem in tava si ii tavalim prin uleiul condimentat

Scoatem carnea si o intepam din loc in loc punand in aceste gauri bucatile de usturoi.

Asezam carnea in mijlocul tavii intre cartofi iar ceapa o feliem si o punem peste cartofi.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade,mai intai cu o folie de Al deasupra ( cam 30 de minute) apoi fara folie inca 30 de minute intorcand pulpa de pe o parte pe alta la interval de 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si servim carnea de curcan feliata alaturi de cartofi.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Lasati neaparat sa stea carnea minim 30 de minute cu condimetele si daca va grabiti in acest timp pregatiti cartofii

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov