Nu am ce sa va zic prea multe aici decat ca e un pranz perfect in orice zi.
Servita cu o salata de cruditati cu legume din gradina, e o mancare usoara si foarte gustoasa.
Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte.
Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o parte si de alta.
O lasam asa in bol la rece minim 30 de minute.
In acest timp curatam, usturoiul, ceapa si cartofii.
Cartofii spalati ii taiem in 4-8, depinde de marime.
Intr-o tava sptropim putin ulei si adaugam sarea, piperul si paprika.
Cartofii feliati ii punem in tava si ii tavalim prin uleiul condimentat
Scoatem carnea si o intepam din loc in loc punand in aceste gauri bucatile de usturoi.
Asezam carnea in mijlocul tavii intre cartofi iar ceapa o feliem si o punem peste cartofi.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade,mai intai cu o folie de Al deasupra ( cam 30 de minute) apoi fara folie inca 30 de minute intorcand pulpa de pe o parte pe alta la interval de 15 minute.
Scoatem tava din cuptor si servim carnea de curcan feliata alaturi de cartofi.
Sa aveti pofta!
1
Lasati neaparat sa stea carnea minim 30 de minute cu condimetele si daca va grabiti in acest timp pregatiti cartofii