Se spala pulpele si se sterg. Daca curcanul este mai slab se unge cu putin ulei de masline si se da cu condimente: cimbru, boia, cine doreste si putin curry, vegeta, sare si piper. Se cresteaza putin pulpele si se introduc feliute de catei de usturoi. Se freaca bine pulpele cu condimente. Se aseaza in tava cu ciupercile, morcovul taiat felii subtiri, ardeiul bucati potrivite, frunzele de telina intregi, foile de dafin, condimente,cartofii taiati bucati, usturoiul taiat felii si cativa catei mai mari lasati cu tot cu coaja. Mie imi place cu mai mult usturoi sa-i dea gust.
Se taie rosiile felii si se aseaza peste pulpe. Se da in clocot apa cu vinul, cateva foi de dafin, boabe de piper si putine condimente( a se condimenta carnea si zeama dupa gust). Se toarna baitul peste carne si legume si cand s-a racit se baga la frigider. Se lasa pana a doua zi sau cel putin cateva ore. Cui nu-i place poate pune zeama doar peste carne si sa puna legumele in tava in momentul cand se da la cuptor. Se da la cuptorul incins pana scade bine.
Se serveste cu sosul din tava.