Puisori

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Iul 2010 | 4306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte ,
  • 2 oua ,
  • 50 g unt moale sau ulei ,
  • 50 g zahar ,
  • 15 g drojdie ,
  • arome ,
  • faina cat cuprinde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puisori:

-din drojdie ,laptele si putina faina se face maiaua care se va lasa la crescut

-ouale se bat bine cu zaharul si un vf sare

-se adauga peste maiaua crescuta

-se adauga si uleiul sau untul ,aromele,faina cat sa iasa un aluat potrivit

-se mai adauga in timpul framantarii ulei pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini

-se lasa la crescut

-dupa ce a crescut si si-a dublat volumul se mai framanta inca vreo 10 min dupa care se imparte in 8 bucati, fiecate se va modela in forma de sul

-se innoada

-se lasa pentru 15 min sa mai creasca putin, se ung cu ou si li se formeaza ochisorii si codita

-se coc 20-30 min , pa foc mic pt inceput dupa care se iuteste focul pt a se rumenii frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Puisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

28.07.2010, 20:02

ele...cam ocupata ,nu am avut timp sa le mai postez...dar ma bucur ca va plac! promit ca va mai " hranesc "din cand in cand,nu va las eu sa muriti de foame....!

ela 1

28.07.2010, 20:03

ionela2682 1

28.07.2010, 20:10

ela aici erai...?! te invit la un puisor! si o cana de lapte...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni