Puisori

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Iul 2010 | 4173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte ,
  • 2 oua ,
  • 50 g unt moale sau ulei ,
  • 50 g zahar ,
  • 15 g drojdie ,
  • arome ,
  • faina cat cuprinde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puisori:

-din drojdie ,laptele si putina faina se face maiaua care se va lasa la crescut

-ouale se bat bine cu zaharul si un vf sare

-se adauga peste maiaua crescuta

-se adauga si uleiul sau untul ,aromele,faina cat sa iasa un aluat potrivit

-se mai adauga in timpul framantarii ulei pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini

-se lasa la crescut

-dupa ce a crescut si si-a dublat volumul se mai framanta inca vreo 10 min dupa care se imparte in 8 bucati, fiecate se va modela in forma de sul

-se innoada

-se lasa pentru 15 min sa mai creasca putin, se ung cu ou si li se formeaza ochisorii si codita

-se coc 20-30 min , pa foc mic pt inceput dupa care se iuteste focul pt a se rumenii frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Puisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

28.07.2010, 20:02

ele...cam ocupata ,nu am avut timp sa le mai postez...dar ma bucur ca va plac! promit ca va mai " hranesc "din cand in cand,nu va las eu sa muriti de foame....!

ela 1

28.07.2010, 20:03

ionela2682 1

28.07.2010, 20:10

ela aici erai...?! te invit la un puisor! si o cana de lapte...!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta