Pui la cuptor asezonat cu pilaf

de Sorinutza in Pui, 25 Aug 2013 | 3745 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult un pui la cuptor pe sticla si m-am gandit ca este mometul potrivit sa-l fac, avand in vedere si faptul ca urma sa primim musafiri. Si totusi, am schimbat putin datele problemei si am facut pui umplut la cuptor si pilaf.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui in jur de 1,200kg
  • Pentru ungerea puiului am folosit urmatoarele ingrediente :
  • ulei : 50-60ml
  • patrungel uscat
  • piper
  • usturoi (4-5catei)
  • delicat de pui
  • cimbru uscat
  • boia iute
  • rozmarin uscat
  • 1 morcov mare pt umplere
  • Pentru pilaf am folosit :
  • ulei - 10-20gr
  • orez - o cana
  • delikat
  • sare
  • ceapa mica
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 1 ardei gras rosu mic
  • un ardei gras galben mic
  • 1 morcov potrivit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor asezonat cu pilaf:

Executia a fost simpla...

Prima data am facut sosul cu care am uns puiul : uleiul, rozmarinul, patrunjelul, delikatul, cimbrul si boiaua le-am amestecat intr-un bol mic. Apoi am spalat puiul, am taiat pielea care era in exces, am taiat morcovul felii lungi, am luat o tava, am pus hartie de copt, am uns-o cu putin ulei, am umplut puiul cu morcovu, am uns puiul pe toate partile cu sosul de mai sus,  l-am asezat in tava, am pus 2 cani de apa in tava, am aruncat usturoiul feliat si l-am supus unei torturi de 8 trepte (cea mai mare temperatura a cuptorului) :)) 

Mai apoi, m-am apucat de pilaf. Simplu si usor de facut. La o cana de orez am pus 3 cani de apa. Orezul l-al clatit in 2 ape inainte de-al pune la fiert.

Am taiat bucati mici ceapa, ardeii si morcovul. Am pus uleiul intr-un vas de tuci, am lasat sa se incinga uleiul si am adaugat si restul ingredientelor. Le-am calit un pic dupa care am adaugat cele 3 cani de apa si orezul. Am adaugat restul ingredientelor si din cand in cand am mai amestecat in el ca sa nu se prinda. A fost gata cand l-am gustat si bobul era numai bun.

Cat timp nu ma ocupam de orez mai verificam puiul deoarece, din cauza temeperaturii apa s-a evaporat si a trebuit sa mai adaug apa. Dupa 30min l-am scos din cuptor si l-am intors pe partea cealalta.

Puiul a stat la cuptor in jur de 50minute. A fost delicios!!

 

TIPS-URI

1

L-am mancat cu rosii cu sare. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor asezonat cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste