Nu pot sa spun despre aceasta mancare decat ca a iesit tare gustoasa, secretul fiind inabusirea ingredientelor, rand pe rand in grasime.
Spalam si portionam puiul in bucati, apoi il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit plus o lingurita de sare.
Il lasam sa fiarba maxim 10 minute dupa ce a atins punctul de fierbere si avem grija sa indepartam spuma care se formeaza.
Scoatem bucatile de pui din apa si le transferam intr-o tigaie incapatoare.
Adaugam uleiul si putina grasime din vasul in care a fiert, luand usor de deasupra cu o lingura.
Presaram peste bucatile de pui, sare, piper, boia de ardei si cimbru, acoperim tigaia si o lasam la foc mediu, aproximativ 10 minute, intorcand din cand in cand bucatile de pui de pe o parte pe alta.
Curatam si tocam legumele radacinoase, rondele, iar ardeiul julien.
Cartofii ii taiem in bucati mai mari, in patru sau sase, in functie de marimea lor.
Scoatem bucatile de pui din grasimea in care s-au inabusit si le transferam intr-un vas termorezistent.
Peste grasimea din tigaie adaugam legumele, mai putin cartofii si usturoiul.
Le lasam pe foc pana cand incep sa se patrunda, amestecandu-le din cand in cand cu o spatula.
Nu le vom asezona nici cu sare nici cu condimente, pentru ca deja este grasimea asezonata, de la puiul preparat anterior.
Cu o spumiera, vom transfera si legumele peste carnea din vas, apoi in grasimea din tigaie vom adauga cartofii.
Peste ei vom presara putina sare si rozmarin si ii vom inabusi la foc mediu 8-10 minute, dupa care ii scurgem bine de grasime si ii transferam in vasul termorezistent.
Adaugam peste ingredientele din vas, apa in care am fiert puiul si 3 foi de dafin si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de rosii, iar la final, adaugam patrunjelul tocat.
1
Daca puiul nu are grasime, se va mari cantitatea de ulei.
2
De asemeni, daca este pui din comert, se va scurta timpul de preparare, acesta fiind mai fraged.