Este o mancare tare gustoasa, asemanatoare ostropelului de pui.
Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit.
Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului.
Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita, aproximativ o ora la foc mediu, atat a durat la mine.
Intre timp pregatim ardeiul(eu am folosit de la congelator), rosiile pe care le oparim in putina apa fiarta, le decojim si usturoiul pe care il curatam si le trecem impreuna prin robot.
Toate acestea le adaugam peste carnea de pui si mai lasam pe foc 20 de minute, asezonand cu piper si sare si zahar, dupa gust.
Intr-un bol punem faina si incepem sa diluam punand putin cate putin din supa si amestecand continuu cu o furculita.
Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si omogenizam bine printre carnea de pui.
Mai lasam pe foc 5 minute, mestecand din cand in cand, mai adaugam daca este cazul sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat.
Este usor picanta si foarte gustoasa.
1
Se serveste alaturi de mamaliguta calda.
2
Se poate adauga si smantana in timpul servirii.
3
Foile de dafin se vor inlatura dupa 20-30 minute de fierbere, altfel devin amarui.