Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.
Galuste: Painea se taie cuburi, apoi se prajesc intr-o tigaie teflonata in putin unt sau ulei.
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja, apoi se paseaza. Se lasa la racit. Cand sunt complet raciti se adauga oul, sare, piper si nucsoara dupa gust si untul moale. Se incorporeaza apoi faina si amidonul si se framanta un aluat pufos, usor lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.
Cu mana umeda se rup bucati din aluat care se modeleaza sub forma de bile. In mijlocul fiecarei bile se baga un cubulet de paine prajit. Se pun la fiert in apa cu sare, timp de cca 15 minute, pana se ridica la suprafata.
Se scot cu o paleta cu gauri si se servesc calde alaturi de pulpele de pui cu sos de rosii.