Pulpe de pui cu portocale

de La Ancuta in Pui, 29 Ian 2012 | 7476 vizualizari

 

Imi place mult combinatia de carne si fructe. De acesta data am combinat carnea de pui cu portocale si unt aromat. Ce-a iesit? ...o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 arfdei iute
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita chimen
  • 60 g unt
  • 4 pulpe de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 cartof
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 ml miere
  • 150-200 g supa de pui
  • 4 linguri mustar
  • sare, piper
  • rozmarin
  • 15-20 masline
  • patrunjel

Pentru garnitura:

  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 lingurita curry
  • 1 conserva mica de porumb
  • 1 ceapa
  • untsare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu portocale:

Coacem ardeii pe plita iar apoi ii curatam de coaja si seminte si ii taiem marunt. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem felii.
Asezam ardeiul, ceapa si usturoiul intr-o tava.

Spalam bine portocalele si lamaie. Radem coaja de la o portocala si o amestecam cun untul moale, chimenul, ardei iute, sare si piper. Amestecam pana obtinem o pasta.

Pulpele le taiem pe jumatate si le spalam iar apoi le stergem cu un servet de bucatarie. Condimentam carnea cu sare si piper. Desprindem pielea de pe pulpe si bagam untul aromat in aceste "buzunare".
Asezam pulpele in tava peste ceapa si ardei si presaram rozmarin.

Taiem felii o portocala si jumatatea de lamaie. Asezam feliile in tava printre bucatile de carne.

Stoarcem portocala la care i-am ras coaja. Cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi il amestecam cu sucul de portocala. Adaugam mierea, mustarul ,ardei iute si pasta de tomate. La final adaugam supa de pui si potrivim de sare si piper. Turnam acest amestec in tava peste pulpe.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 25 de minute.

Scoatem tava si adaugam maslinele. Acoperim cu folie, sau cu capac si mai lasam la cuptor 15 minute.

Pentru garnitura:

Fierbem orezul in apa cu sare si il lasam la racit. E de preferat sa il fierbeti cu o zi inainte.

Intr-o cratita incapatoare calim ceapa in unt iar apoi adaugam orezul si amestecam sa nu se arda.
Adaugama apoi praful de curry si porumbul scurs. Amestecam bine, potrivim de sare si stingem focul.

Sevim puiul cald, alaturi de garnitura de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitelu' Voinicului