Pui cu conopida

de silvi0ara in Pui, 12 Mar 2010 | 6492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  pui
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 1 conopida-1 kg
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu conopida:

Se taie puiul in bucati se spala bine,se usuca,apoi se pune ulei intr-o cratita si se rumenesc bucatile de pui pe toate partile.Se adauga apa cat sa acopere bine puiul se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.Conopida se desface in buchetele si se lasa in apa rece 15 minute, sa iasa eventualele insecte.

Se pune apa cu sare la fiert si cand a dat in clocot se adauga conopida,se lasa sa fiarba 5-10 minute,(nu mai mult ca apoi ea mai fierbe impreuna cu puiul).Se scurge bine de apa si se adauga peste puiul din cratita,apoi se pun cele 2 linguri pasta de tomate si se mai lasa sa fiarba 5 minute,dupa care sa adauga 1 lingura de amidon desfacuta cu putina apa rece.Se lasa pe foc inca 10 minute.Se opreste focul si se adauga verdeata proaspat tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mon74 1

12.03.2010, 15:24

Si eu fac,e foarte gustoasa...insa burtica face figuri dupa aceea...se rotujeste un pic

mihaelar63 1

12.03.2010, 16:06

mon 74 fierbe conopida in apa cu sare si putin otet , nu pune capac pe oala cand fierbe si nu vei mai avea probleme

silvi0ara 1

12.03.2010, 18:10

Asa este,si eu fierb conopida separat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui