Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi

de Ina in Mancaruri cu carne, 15 Iun 2014 | 3569 vizualizari

 

Aceasta a fost preferinta mamei-soacre, pentru pranzul de azi. Cand mi-a adus puiul si mi-a zis ce ar vrea sa fac cu el, m-am gandit daca nu-i vreo ocazie speciala si-am uitat eu :)))))))))

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 500 g ciuperci
  • 4 capatani de usturoi nou
  • condiment pentru friptura de pasare
  • o lingurita cu dulceata de ardei iute
  • fasole verde ( am folosit conservata )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi:

Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece.

L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare  si dulceata de ardei iute.

Am curatat  si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul puiului, impruna cu alte condimente.

Separat, am curatat si feliat grosier cartofi noi , pe care i-am clocotit 2 minute in apa cu sare, dupa care i-am scurs de apa. 

Am curatat si ciupercile si le-am lasat 2 minute in apa clocotita, apoi le-am scurs de apa.

In vasul cuptorului cu halogem am asezat pe gratarul mic puiul, iar de jur-imprejur  am  alternat cartofii noi cu ciupercile, pe care le-am condimentat cu sare, sos de soia si felii de usturoi . 

Am pornit cuptorul 30 minute la 180 grade, apoi am intors puiul si l-am lasat inca 30 minute la 180 grade, pana ce s-a rumenit. 

Am scos puiul pe un platou, am indepartat gratarul si am lasat legumele inca 5 minute, la 150 grade, in sosul  format  din grasimea scursa de la de pui si condimente. 

Am servit puiul astfel pregatit, cu legume si usturoi, alaturi de o salata de  fasole verde cu mujdei de usturoi   ( eu am folosit fasole conservata , careia i-am adaugat doar mujdeiul, dupa ce am scurs lichidul din borcan )

Pentru cine doreste, poate adauga mujdei si peste pui si cartofi.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca puiul este mai mare, se mareste timpul de stat la cutor cu inca 10 minute, pe fiecare parte .

2

In cuptorul cu halogen nu este nevoie sa adaugam grasime , apa sau alte lichide, intrucat totul se gateste in sucul propriu, scurs in timpul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:30

Cat de apetisant

laura_n 1

16.06.2014, 16:16

uite de asta imi vine sa te banez )))
a fost bun? te-ai lins pe degete? ))))

Ina 1

16.06.2014, 16:35

sa zic ca eu si Costel am mancat un pui intreg ( mai putin o pulpa pe care a mancat-o mama-soacra? ) Nu zic ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

ULTIMELE COMENTARII

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui