Friptură de iepure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2014 | 5237 vizualizari

 

Un deliciu ;) Recomand cu mare drag celor care nu agrează friptura de miel ;) După spusele Zmeilor cei mici, are gust de pasăre ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe din spate, pulpe din față, mușchiuleț cca. 1000 g,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin,
  • usturoi 3-4 căței,
  • slănină cca. 100 g,
  • vin de casă cca. 350 ml,
  • ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de iepure:

Carnea de iepure se masează cu mirodeniile și uleiul de măsline, apoi se pune într-o tavă termorezistentă, se completează cu vin și un pahar de apă, se dă la cuptorul preîncins, neacoperit cca. 15  minute ;) Apoi se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu și se lasă la gătit cca. 45 de minute mediu ;) Se  servește fierbinte sau rece cu diverse garnituri;) În cazul nostru cu un ”pui” de piure, ciuperci țărănești și salată verde ;)

Un deliciu culinar ;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

JulyCris 1

14.04.2014, 16:08

;-bd

Panacris 1

14.04.2014, 18:35

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

simonacallas 1

14.04.2014, 23:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu rozmarin la cuptor