Daca va aduceti aminte sau nu, cu vreo doua saptamani in urma am postat o poza cu un pui pregatit la cuptor de Oana, dupa o reteta a Sylviei. Atat de bun a fost, ca am cumparat si eu unul zilele trecute si le-am facut si eu copiilor. Fraged, suculent, aromat, nu mai stiu cum sa il descriu, dar va indemn si pe voi sa-l pregatiti. Merci, Sylvie! :)
Iata si reteta mea de pui la cuptor cu plante aromatice:
Am incins cuptorul la 200 grade.
Am curatat si spalat puiul, dupa care l-am asezat in tava in care il voi pune la cuptor.
Am amestecat untul cu verdeata tocata marunt, sare si plantele aromatice.
Cu untul aromat am uns puiul pe sub piele: pe piept, pe spate, pulpe si aripi, dupa care am folosit restul de unt pentru a-l unge si pe deasupra. Am "cremuit" bine puiul, pentru o piele frumos colorata si rumena, dupa care am mai presarat ceva sare si plante.
Am stropit puiul cu vin, am adaugat si cateii de usturoi, dupa care am pus tava la cuptor pentru 1 ora.
Puiul incepe sa se rumeneasca frumos, asa ca din cand in cand am avut grija sa il stropesc cu zeama din tava. De jur-imprejur am aranjat ciupercile si rosiile cherry.
Am mai lasat puiul la cuptor pentru 30 minute.
Am aranjat puiul pe un platou si l-am inconjurat cu ciupercute, rosioare si catei de usturoi. Va poftesc si pe voi la masa!
1
amestecul de plante aromatice nu e fix, puteti pune ce va place mai mult; pentru o aroma mai puternica e de preferat sa folositi plante aromatice proaspete;
2
un tips de la Sylvia: daca aveti un grilaj pe care sa-l asezati in tava, puneti puiul pe el, in asa fel incat sa nu stea direct in zeama si doar il stropiti din cand in cand cu zeama din tava;
3
temperatura cuptorului poate fi ajustata, in functie de cat de mare e puiul;