Pufosenie cu gem :)

de papabundetot in Prajituri, 13 Apr 2014 | 4281 vizualizari

 

Astazi am vrut sa ma joc putin in bucatarie si profitand de experienta acumulata pana acum am creat o prajitura,aparent fara a respecta vreo regula :) In general regulile culinare nu cred ca sunt facute pentru mine si cam fac cum cred eu,norocul fiind de partea mea in 99 % din situatii,pentru ca mereu fac cu mare drag orice preparat si atunci nu se poate decat sa fie ceva delicios la sfarsit chiar daca,specialistii si cartile ar spune poate ca nu e neaparat corect procedeul :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 11 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 cana gem de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosenie cu gem :):

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am mixat bine cu zaharul si esenta de vanilie,pana cand zaharul a fost complet topit,am adaugat apoi uleiul,laptele si la urma faina si am omogenizat totul.Am batut spuma tare albusurile,am pus si peste ele 1 lingurita de zahar,iar la sfarsit inainte de a amesteca cele 2 componente (albus+galbenus) am adaugat peste amestecul de galbenusuri si faina,cele 2 plicuri de praf de copt,am omogenizat bine apoi am pus albusurile si am amestecat usor de jos in sus pentru a nu strica spuma.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am intins frumos cu o lingura si deasupra am pus din loc in loc cate o lingura de gem de prune.Am amestecat foarte usor pe deasupra cu o spatula pentru a crea un efect marmorat si am dat tava la cuptor la foc mediu,pentru aproximativ 20-25 minute,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce am scos prajitura de la cuptor,am presarat putin zahar pudra vanilat deasupra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosenie cu gem :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem