Pentru ca am avut musafiri care tin la silueta,am zis sa fac totusi ceva dulce,in ceva mai mic.Am facut acest diplomat in tava de chec.
Frecam bine galbenusurile ca zaharul,zaharul vanilat,amidonul,laptele si le punem pe foc mic,intr-o craticioara.Amestecam continuu,pana se leaga si obtinem o budinca.
Gelatina o punem la hidratat in 3-4 ling.cu lapte,cateva minute,dupa care o dizolvam pe baie de abur.
In budinca,calda,se adauga gelatina.Omogenizam bine si lasam la racit.
Piesicile le punem intr-o craticioara,in apa si le dam intr-un clocot.Le curatam de coaja si le desfacem pe jumate.
Taiati feliute mai subtiri si le asezati frumos pe folie,8-10 felii mai groase (jumatate de sfert de piersica)le pastrati pentru interior,iar restul le faceti piure,cu robotul.
In tava de chec,punem folie transparenta(pe care o udam pe exterior,ca sa se lipeasca,cat de cat,de peretii tavii)si asezam dupa plac,feliile de piersici.
Adaugam piureul de piersici in budinca racita(trebuie sa fie macar la temperatura camerei)Daca se face pojghita deasupra budincii,mancati-o,ca tare buna-i,sau puneti o folie transparenta deasupra,inainte de a o lasa la racit.
Batem foarte bine frisca(daca nu se intareste,adaugati un plic de intaritor).
Adaugam peste frisca budinca obtinuta si amestecam,incet,de jos in sus,pana la omogenizarea perfecta.
Peste piersicile aranjate frumos pe folie,punem cu grija jumate din crema de frisca,apasam usor sa iasa aerul,nivelam,punem bucatile de piersica,cealalta jumatate de crema,iar peste,piscoturile,pe care le inmuiem in lapte.
Acoperim bine cu folie si bagam prajitura la frigider,pentru cel putin 4-5 ore.
Scoatem forma din frigider,indepartam folia,asezam un platou dreptunghiular peste piscoturi,intoarcem tava,inlaturam folia,portionam si papam cu pofta.
Pofta buna!!!!
1
in budinca puteti pune si 2 lg.coaja rasa de lamaie sau/si portocala,esenta de lamaie sau vanilie,daca doriti
2
puteti pune in crema diplomat(la jumatate)chiar jumatati de piersica