Prajitura cu frisca si piersici

de kamy in Prajituri, 22 Iul 2011 | 19148 vizualizari

 

Pentru ca am avut musafiri care tin la silueta,am zis sa fac totusi ceva dulce,in ceva mai mic.Am facut acest diplomat in tava de chec.

 

INGREDIENTE

  • budinca de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2oo ml.lapte
  • alte ingrediente
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 6 piersici mai mari
  • 200 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 folie cu piscoturi
  • lapte ptr.inmuiat piscoturile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si piersici:

   Frecam bine galbenusurile ca zaharul,zaharul vanilat,amidonul,laptele si le punem pe foc mic,intr-o craticioara.Amestecam continuu,pana se leaga si obtinem o budinca.

Gelatina o punem la hidratat in 3-4 ling.cu lapte,cateva minute,dupa care o dizolvam pe baie de abur.

In budinca,calda,se adauga gelatina.Omogenizam bine si lasam la racit.

Piesicile le punem intr-o craticioara,in apa si le dam intr-un clocot.Le curatam de coaja si le desfacem pe jumate.

Taiati feliute mai subtiri si le asezati frumos pe folie,8-10 felii mai groase (jumatate de sfert de piersica)le pastrati pentru interior,iar restul le faceti piure,cu robotul.

In tava de chec,punem folie transparenta(pe care o udam pe exterior,ca sa se lipeasca,cat de cat,de peretii tavii)si asezam dupa plac,feliile de piersici.

Adaugam piureul de piersici in budinca racita(trebuie sa fie macar la temperatura camerei)Daca se face pojghita deasupra budincii,mancati-o,ca tare buna-i,sau puneti o folie transparenta deasupra,inainte de a o lasa la racit.

Batem foarte bine frisca(daca nu se intareste,adaugati un plic de intaritor).

Adaugam peste frisca budinca obtinuta si amestecam,incet,de jos in sus,pana la omogenizarea perfecta.

Peste piersicile aranjate frumos pe folie,punem cu grija jumate din crema de frisca,apasam usor sa iasa aerul,nivelam,punem bucatile de piersica,cealalta jumatate de crema,iar peste,piscoturile,pe care le inmuiem in lapte.

Acoperim bine cu folie si bagam prajitura la frigider,pentru cel putin 4-5 ore.

Scoatem forma din frigider,indepartam folia,asezam un platou dreptunghiular peste piscoturi,intoarcem tava,inlaturam folia,portionam si papam cu pofta.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

in budinca puteti pune si 2 lg.coaja rasa de lamaie sau/si portocala,esenta de lamaie sau vanilie,daca doriti

2

puteti pune in crema diplomat(la jumatate)chiar jumatati de piersica

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

kamy 1

22.12.2011, 23:59

multumesc din suflet

diaconta 1

22.12.2012, 21:10

La multi ani draga mea!!!!
Sa ai parte de multa bucurie si sa ai mereu aproape oameni dragi

babi5 1

27.08.2013, 21:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca