Puding de paine cu caramel

de sandytza in Dulciuri, 19 Iun 2009 | 10775 vizualizari

 

Stiu suna ciudat si mie mi s-a parut dar nu se compara cu gustul . De cate ori v-a ramas in casa paine , s-a invechit si ati aruncat-o? Ei uite un desert unde putem folosi acea paine de ieri alaltaieri :). Va pun aici reteta de la portia intreaga desi eu am facut doar jumatate.Data viitoare o fac si eu intreaga garantat.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr miez de paine
  • 800 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • Caramel
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puding de paine cu caramel:

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine.

Eu am adaugat si niste stafide dar asta e la alegere
Intr-o forma de flan sau o tava care nu lasa sa curga din ea, se pune caramelul facut daca vreti separat sau sepoate face chiar in tava respectiva, si se acopera bine fundul si peretii tavii. Se toarna amestecul perparat si se pune intr-o oala in bain marie.
Se baga la cuptor la 250 grade timp de o ora. Se scoate se lasa la racit si se intoarce cu capul in jos pe un platou. Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puding de paine cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

ionifabio 1

13.09.2013, 15:02

pan de calatrava se numeste aici in spania.merge facut si la cuptor.iese ft gustoasa!

adry88 1

13.09.2013, 17:22

Bya Ralu 1

13.09.2013, 19:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mar copt cu crema de mascarpone