Cornulete cu rahat

de dakris in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 11936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • zahar pudra vanilat
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • cca 500 g rahat asortat
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Zaharul se dizolva in borsul caldut.

Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o cavitate in care se varsa borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.

Aluatul se imparte in 6 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm, se imparte in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.
Se pudreaza cu zahar cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dakris 1

16.01.2013, 19:24

Diaconta, Toamna07, sunt foarte bune si fragede...de fiecare data cand fac "dispar" ca prin minune

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:30

Tare bune si pufoase!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 12:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)