Primii mei covrigi

de Lau in Piine, 5 Mar 2011 | 4811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g sare
  • mac
  • susan
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primii mei covrigi:

se cerne faina intr-un lighean,se face o gaura in mijloc,

se pune drojdia amestecata cu putina apa calda,

se lasa 20 min sa faca spume, apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit pana isi mareste volumul.

se rup bucati se modeleaza covrigi,

dupa ce am terminat de modelat, punem apa intr-o oala  la fiert, cu sare,

cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 4 secunde sa se umfle,

ii scoatem cu paleta pe o farfurie,ii punem in tava unsa cu ulei

ii ungem cu ou,presaram mac si susan si ii dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

cand sunt calzi ii stropim cu putina apa si punem un prosop deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Primii mei covrigi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

elena1988 1

07.03.2011, 11:21

Lau 1

07.03.2011, 16:12

elena

adry88 1

26.05.2011, 15:30

foarte buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Colaci impletiti