Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi

de Retete_gustoase in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2024 | 714 vizualizari

 

Covrigii bavarezi, cunoscuti si sub numele de pretzels, sunt foarte gustosi si au o savoare aparte, fiind facuti cu aluat oparit in solutie de bicarbonat. Sunt crocanti la exterior si au un miez pufos.
Pentru a pregati Pretzels - Reteta simpla de covrigi bavarezi, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, apa, unt, bicarbonat si sare grunjoasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi:
  • 500 g faina alba de grau
  • 7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • 10 g sare
  • 10 g zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 40 g unt topit
  • pentru oparit:
  • 1,5 litri apa
  • 80 g bicarbonat de sodiu
  • in plus:
  • Sare mare grunjoasa (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi:

Cum se prepara Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi:

Dizolva drojdia uscata si zaharul in 100 ml apa calduta si lasa sa stea 5-10 minute pana cand se formeaza o spuma la suprafata.

Daca folosesti drojdie proaspata, faramiteaz-o si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar.

Intr-un bol mare, cerne faina si adauga un praf de sare intr-o margine a vasului.

Adauga drojdia activata, restul de apa calduta si untul topit.

Framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana devine neted si elastic.

Acopera bolul cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, timp de 1 ora, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, imparte-l in 8-10 bucati egale.

Ruleaza fiecare bucata de aluat intr-un snur lung de aproximativ 40-50 cm, cu capetele mai subtiri decat mijlocul.

Formeaza covrigii rasucind snurul de aluat in forma de U, apoi incrucisand capetele si apasandu-le pe baza buclei.

Intr-o oala mare, pune apa la fiert si las-o sa clocoteasca.

Adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca bine.

Opareste fiecare covrig in solutia de bicarbonat pentru aproximativ 30 de secunde. Acest pas este esential pentru a obtine crusta maronie specifica si textura covrigilor bavarezi.

Scoate covrigii cu o spatula cu gauri si asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 220°C.

Presara sare grunjoasa peste covrigi, daca doresti.

Coace covrigii timp de 12-15 minute, pana devin aurii si crocanti la exterior.

Scoate covrigii din cuptor si lasa-i sa se raceasca putin inainte de a-i servi.

Incearca si reteta de Covrigi polonezi sau reteta de Covrigi turcesti cu susan.

Iti recomandam si reteta de Covrigi cu mac, foarte pufosi si buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta rustica cu rosii si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 10.09 la 08:38

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

pe 08.09 la 14:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu unt si cascaval