O idee simpla, de efect, pentru un aperitiv rapid, usor de servit si foarte gustos.
Intr-un castron, batem usor ouale cu sare. Adaugam iaurt, lapte si bicarbonat de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si omogenizam.
Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre mai multa sau mai putina. Dam compozitia la frigider si pregatim crema de branza.
Intr-un castron, punem branza cu o lingura de smantana, apoi sarea. Cu ajutorul unui blender mixam branza pana devine fina. Adaugam nucsoara si restul de smantana si omogenizam. Potrivim gustul cu sare.
Spalam ardeiul gras si il taiem cubulete. Jumatate din cubulete le adaugam peste crema de branza. amestecam un pic si o dam la rece.
Scoatem compozitia de clatite din frigider, si ne pregatim sa coacem clatitele. Cu ajutorul unui polonic, turnam in cantitate mica, vreo 3-4 discuri de aluat, apoi inchidem capacul si asteptam aproximativ 20 de sec sa se coaca.
In functie de cat de rumenite le dorim, lasam aparatul sa isi faca treaba. Dupa ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie sau un gratar si le lasam sa se raceasca de tot. Procedam la fel cu toata compozitia.
Dupa ce s-au racit, le asezam pe o farfurie, ornam cu poche-ul cu un pic de crema de branza, asezam o fasie de peste si decoram cu mici cuburi de ardei rosu. Le dam la rece pana in momentul servirii.