Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

de Panacris in Slow Cooker, 27 Feb 2016 | 4371 vizualizari

 

Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă AncaBanRoman, cu minunatul său blog http://ilyanda.blogspot.ro/, aici pe Bucataras este andaoana sau anca_rm ;) 
 Ne-a propus o minunată cutie cu ingrediente: ”Acum este randul meu sa va propun o vedeta, dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor:
1) - carne de pasare (poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata),
2) -lapte/iaurt (vegetal sau animal ),
3) -crema de branza/branza,
4) -oua,
5) -ciocolata,
6) -orez,
7) -vin,
8) -citrice,
9) -radacinoase (morcov, patrunjel, telina, sfecla etc).
vedeta acestei luni este ANANAS. ” spune Anca. Ei sunt cam corigentă, nu prea am reușit să îmbin toate ingredientele propuse, într-o singură rețetă, dar am reușit o combinație de perpeliță cu ananas minunată.
P.S. Mulțumesc https://www.facebook.com/prepelite.fundeniif/?pnref=story, pentru prepelițele proaspete și livrarea punctuală.  

 

INGREDIENTE

  • Prepelițe 5 bucăți, cca. 1000 g,
  • Ananas proaspăt 1 bucată,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce,
  • Piper proaspăt macinat,
  • Frunze de salvie 3-4 bucăți,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Sos wortchester 1 lingură,
  • Vin alb demisec 200 ml.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital:

Ceapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu ajutor în bucătărie slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital, peste ele se așează artistic prepelițele, se asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la gătit. Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe.

Ananasul se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se rumenească un pic.  

După ce s-au rumenit se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute. Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot prepara și în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc mediu, cca. 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita la slow cooker Crock-Pot