Experimentez tot felul de retete la acest minunat aparat, slow cooker Crock-Pot 3.5 L. Inca nu a iesit niciuna proasta. Este bun ca isi face treaba singur.
Merele se curata de coaja si se rad.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.
Se adauga galbenusurile, nuca macinata si merele rase.
Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara, se pune in castron si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma se pun in castron si se amesteca cu o spatula.
Se tapeteaza vasul de la slow cooker Crock-Pot 3.5 L cu hartie de copt si se toarna compozitia in el.
Se seteaza la high si se lasa 2 ore si 30 minute.
Se pune sub capac hartie absorbanta ca sa absoarba aburul, sa nu pice in prajitura.
Cand este gata se scoate din vas si se pune la racit. (de pe o zi pe alta)
Siropul se face fierband apa cu zaharul 3 minute, dat la o parte de pe foc si adaugat celelalte ingrediente si lasat la racit.
A doua zi se taie blatul in 3 si se insiropeaza cu sirop.
Frisca se bate tare.
Pe un platou se pune un blat se pune frisca si iar blat si frisca si iar blat si frisca deasupra.
Se poate orna dupa dorinta.
Eu am aruncat peste el cu decoratiuni marunte colorate.
Se tine la frigider cel putin o ora.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!
1
Cel mai usor, hartia de copt se pune in vase cu forme variare daca este udata si stoarsa bine si apoi intinsa in vas.