Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere

de diana_k in Prajituri, 27 Oct 2013 | 57651 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml ulei
  • + 6 mere feliate

Crema:

  • 1 plic de budinca
  • 4 linguri de zahar
  • 350 ml lapte
  • 200 ml frisca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere:

Blat:  Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trei sferturi de compozitie se toarna in tava, restul se amesteca cu cacaua si se toarna usor cu atentie peste stratul din tava.

Se aliniaza feliile de mar cu partea exterioara in sus si se introduce tava in cuptor. Se coace prajitura la 180 grade timp de 25-30 de minute.

Crema: Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se acopera si se lasa la racit. Frisca se bate bine, se amesteca cu budinca rece si se intinde peste blatul rece. Se rade deasupra ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si foi din faina integrala