Am vrut sa fac ceva foarte rapid si bun si deci o tarta,cat de mult imi plac capsunii de i-am pus chiar intregi ca sa ii mananc mai repede,si dealtfel aveam putin timp la dispozitie,deci e rapida,pofta mare!
Rapid si numai bun dupa o masa. Deci dam prin sita faina si o asezam pe un lemn si facem cu mana o fantana in mijloc. Punem si un pic de sare, apoi punem in mijloc zaharul pudra si el dat prin sita si cu galbenusurile. Amestecam cu manuta curata, apoi cand a devenit o crema adaugam si untul sau margarina facuta cubulete si amestecam bine fara sa ne atingem cat putem de faina din jur. Deci facem crema in mijloc si apoi adaugam si vanilia si coaja de lamaie, la urma amestecam bine cu faina si lucram o mingiuta, la inceput se faramiteaza dar lucrand-o se omogenizeaza. Deci mingiuta asta o punem in folie transparenta la frigider cam jumate de ora.
In timpul acesta spalam capsunile si le aranjam pe o farfurie ca sa ne facem o idee cum ar veni pe tarta. Eu am facut repede deci cate una am lasat-o intreaga,cele mari le-am taiat in doua.
Trecut timpul de odihna scoatem de la frigider mingiuta si o lucram cateva secunde, o asezam pe o alta folie transparenta si luam un lemn si ajutandu-ne cu faina intindem un pic. Pregatim si tava rotunda unsa cu un pic de margarina si presarata cu faina si ne ajutam cu folia transparenta ca s-o putem aranja in forma cu partile detasate, apoi dam jos folia si mai intindem un pic cu lemnul cat sa fie egala. Atasam si cercul lateral de la forma detasabila, facem si bordurile cu degetele si facem niste gaurele cu furculita peste tot ca sa nu creasca si sa se umfle, asta e important. Asezam hartie de copt taiata rotund deasupra si punem daca avem niste orez sau fasole uscata, nu se vor arde, este numai pentru a nu se arde bordurile, apoi punem la cuptorul preincalzit bine la 180 grade pentru 10 minute aproape. Dupa timpul acesta dam jos hartia cu orezul si mai punem la cuptor inca vreo 5 sau 10 minute ca sa prinda un pic de culoare si sa se faca crocanta, avand grija sa nu se arda. Facem si testul cu scobitoarea daca vrem.
Apoi lasam sa se raceasca cateva minute ,in timpul in care facem si crema: punem la incalzit laptele. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul pudra sau zahar normal frecam bine cu o furculita si adaugam si faina, coaja de lamaie. Cand incepe sa fiarba laptele adaugam si vanilia, apoi luam cu un polonic cate putin din lapte si adaugam la compozitia de galbenusuri amestecand repede si cu grija ca sa nu faca cocoloase si tot asa pana se termina si laptele tot, apoi compozitia o rasturnam in cratita si amestecam bine pana se ingroasa bine, apoi stingem focul si turnam intr-un alt bol crema ca sa se raceasca. Nu uitam sa acoperim cu o folie transparenta ca sa nu faca pielita desupra.
Cateva minute la racit daca dorim, chiar calda se poate pune peste tarta, se niveleaza bine ,sau daca vreti se poate pune intr-un sac-a -poche si se fac numai stelute. Eu am facut in graba deci simplu cu lingura, apoi am asezat si capsunile. Am pregatit si gelatina la urma dupa instructiunile de pe plic si am turnat calda peste capsuni. Si gata ce bun este!
Pofta mare!