Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent

de mimmi in Prajituri, 20 Apr 2012 | 51093 vizualizari

 

 Prajitura Rumba cu foi de napolitana este un desert foarte gustos cu o combinatie grozava de texturi si de gusturi. Foi crocante de napolitana, crema fina si blatul pufos o transforma intr-un deliciu.
Pentru Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, nuca, rahat, unt, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent
  • Blat:
  • 8 albusuri de ou
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g rahat
  • 100 g nuca 
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • 2 foi napolitana
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita apa
  • 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent:

Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent

Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta, folositi zahar praf ca sa-l pudrati, pentru a nu se lipi de cutit.

Se bat albusurile cu un praf de sare spuma tare, se adauga zaharul in ploaie, mixand incontinuu, pana se termina zaharul. Acum se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca, rahatul si se amesteca cu dosul unei linguri, de jos in sus, pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra si se dezlipeste de pe margini. Se lasa la racit in tava.  

Intre timp pregatim crema. Galbenusurile si zaharul se bat la bain-marie pana cand compozitia devine deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. Aveti grija ca fundul vasului in care este crema sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Untul se spumeaza. Cand crema de galbenusuri este rece, se introduce treptat in unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.  

Jumatate din crema se intinde pe prima foaie de napolitana, se asaza blatul,se intinde restul de crema si deasupra cealalta foaia de napolitana. Se tine la rece peste noapte, cu ceva greu peste ea. Iar a doua zi se orneaza cu glazura.

Incearca si reteta de Napolitana cu crema de ciocolata si cafea, o prajitura foarte gustoasa sau Prajitura cu foi de napolitana si nuci.

Iti recomandam si reteta de Napolitane cu rahat si crema de lamaie.

TIPS-URI

1

Tava are 34x26 cm

2

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei  

3

Daca vi se taie crema, se adauga un strop de apa si se amesteca in continuare la bain-marie pana isi revine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana