Prajitura ''Mumulina''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 53653 vizualizari

 

De obicei cand dau peste o reteta,sau imi este data,o redenumesc,pentru ca sigur mai adaug si de la mine ceva....nu ma pot abtine...
Momentan n-am decat fotografia finala,n-am detailat.Urmeaza,ca nu stiam ca ajung si pe aici.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 120 g ciocolata amaruie ( eu am folosit din aceea cu peste 50% cacao)
  • 85 g unt ( eu am folosit margarina rama,ma impac bine cu ea)
  • 1 lingurita ness ( care se dizolva in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf cutit cu sare
  • 1/2 cana miez de nuca
  • CREMA
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale( margarina rama)
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness ( dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • Optional,ornat cu frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Mumulina'':

BLATUL:Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea si se adauga miezul de nuca taiat mai mare. Aluatul se intinde in tava (tava mai mica decat cea obisnuita, nu stiu sa va zic dimensiunile, dar exista un set de trei tavi, folositi tava mijlocie) si se da la cuptorul incalzit, cca 25 minute.

CREMA :Se amesteca bine toate ingredientele pana devin omogene si se intind peste blatul racit. Se da la rece cca 1 ora. Apoi se glazureaza cu combinatia de ciocolata, unt, frisca, ness, toate pe baie de abur.

Optional se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Mumulina''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ole