Am facut-o de Florii, de ziua sotului ca este Florin
Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt.
La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Se pun in tava de chec cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 40 min. Se scot si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 400 ml lapte unem la fiert cu zaharul si estenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.
Sirop: L-am facut simplu la rece. Dizolvam zaharul in apa si adauga estenta de rom.
Glazura : Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si topim pe abur.
ASAMBLARE
Blaturile se taie felii de 1-1,5 cm . Se pune o felie galbena, se insiropeaza , se pune crema , apoi o felie maro insiropata si tot asa pana se termina. Vor iesi doua bucati.
Deasupra se glazureaza.
1
Daca se doreste se pot imbraca marginile in frisca