Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se varsa in doua boluri, in cantitati egale. Intr-unul din boluri se adauga cacaoa si esenta de rom, iar in celalalt esenta de vanilie amestecand bine. Continutul bolurilor se varsa in doua tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min incercandu-le cu scobitoarea.
Astfel, vor rezulta doua checuri, unul alb si unul maro, care, dupa ce s-au racit, se taie felii de 1,5-2 cm. Fiecare felie se unge cu crema ole/pudding-ul (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj cu 500 ml lapte) si se asambleaza astfel: o felie maro, una alba si tot asa pana la final.
Pentru ca mi-a ramas crema, am intins-o deasupra si peste ea am varsat ciocolata topita la bain marie cu 30 ml lapte.
Se introduce la rece pentru cca 2 ore si apoi se presara ornamentul colorat. Se taie in diagonala astfel incat sa rezulte felii cu 3 dungi verticale ca in imagine.