Unul dintre cele mai delicioase checuri.
Ingrediente 2 checuri:
Ingrediente crema de vanilie:
Pentru glazura:
Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul.
Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula.
Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una dintre ele adaugam si cacao. Astfel vom avea doua checuri: unul alb si unul maro. Turnam compozitia in forme de chec tapetate cu hartii de copt. Coacem checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si cu amidonul. Turnam in fir subtire laptele si punem la foc mediu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. O lasam la racit, apoi adaugam esenta si frisca lichida si mixam crema 3-4 minute.
Checurile racite le feliem. Ungem cu crema feliile de chec si le lipim intre ele alternand cele doua culori. Ungem cu crema si intreg trenuletul la final.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul. O lasam cateva minute la racorit ( nu trebuie sa fie fierbinte ca atunci se va scurge de pe prajitura) si o punem deasupra prajiturii. Dam desrtul la frigider pentru cel putin 2-3 ore pentru a-l putea portiona frumos. Cand portionam trenuletul, il portionam pe diagonala pentru a alterna frumos cele doua culori.