Tarta cu crema de iaurt si visine

de Rocsi in Prajituri, 14 Noi 2011 | 5029 vizualizari

 

Am zis ca daca tot intram maine in post sa fac un desert in acest week-end de frupt,caci de acum o sa fac mai mult deserturi de post..Asa ca va invit pe toti la o feliuta,alaturi de o cafea,un ceai sau un cappucino,dupa preferinte!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  •  2 linguri apa rece
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 550 gr iaurt simplu(mai gras au mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime)
  • 1 borcanel mic de visine fara samburi
  •  5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamaie
  • 6 foi gelatina(10 gr in total au avut)
  • Jeleu:
  • 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot)
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 2 linguri rase de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de iaurt si visine:

Blatul:

Mixam ouale spuma cu zaharul.

Adaugam apa si zaharul vanilat.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua.

Acest amestec in incorporam in compozitia de oua,turnandu-l treptat.

Luam o tava rotunda(eu am folosit una de tarta),o ungem bine cu unt si turnam compozitia de blat in ea.

O dam in cuptorul incins,la o temperature potrivita,circa 20 de minute(faceti testul cu scobitoarea si cand este copt,inchideti focul la cuptor).

Cand este gata scoateti blatul si il lasati la racorit.

Crema:

Visinele le scoatem din borcan si le punem putin la scurs.

Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute ,intr-un bolisor cu apa rece.

Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta.

Adaugam si visinele scurse ,apoi coaja de lamaie rasa.

Incorporam bine toate acestea.

Gelatina o incalzim pe baie de aburi sau 20 de secunde la microunde.

O incorporam in crema de iaurt si o dam cam 20 de minute la frigider,sa se intareasca putin,sa nu fie prea curgatoare.

Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.

Asezam blatul (puteti sa il insiropati daca doriti.eu nu l-am insiropat de aceasta data),apoi crema care a stat la frigider ,pe toata suprafata blatului.

Pregatim jeleul din 250 gr sirop visine,plicul tort jelee si zaharul,conform instructiunilor de pe ambalaj.

Turnam acest jeleu peste crema.

Acoperim tava cu un capac sau cu o cratita mai larga,apoi dam tarta la frigider pentru cate ore(sau daca faceti seara,o lasati pana a 2a zi la frigider),pentru a se intari crema si jeleul.

Il scoateti pe un platou,cu grija,taiem portioara si servim!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

22.11.2011, 21:05

ella

Dana_Retetegg 1

06.01.2012, 11:32

delicioasa

Rocsi 1

06.01.2012, 21:23

Retetegg

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere