Un desert delicios, singura problema fiind aceea ca a fost prea putin.
Am preparat aceasta inima din ingrediente in cantitati mici, pe care nu puteam sa le folosesc intr-o reteta mai sofisticata si a rezultat acest desert delicios pentru care, ca de obicei la ultima bucata, se ajunge la "cearta"! :D
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt.decor:
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie cubulete mici. Faina se amesteca cu praful de copt. Se toarna faina, se amesteca prin rasturnare iar la final se adauga nuca si rahatul. Se omogenizeaza amestecul si se toarna intr-o tava in forma de inima unsa bine cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte. Restul laptelui se pune pe foc impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba, se toarna in fir subtire budinca, amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se fiarbe pana se ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca bine.
Se mixeaza frisca. Se pastreaza din ea pentru decor, restul se amesteca cu budinca racita.
Se toarna crema peste blatul de bezea. Se niveleaza. Se decoreaza cu visine fara samburi, se unge pe margini cu frisca, se orneaza cu moatze de frisca deasupra si se stropeste apoi cu ciocolata topita. Se da la rece pentru cel putin o ora inainte de servire.
Pofta buna!
1
Se poate folosi orice crema preferati.
2
Se pot inlocui visinele cu orice alt fruct preferati.