O tarta simpla, care sigur nu va da batai de cap. Reusita sigura!
Reteta personalizata, "executata" de Revelion 2011.
Blatul e unul foarte simplu: se separa albusurile si se bat spuma cu 2 linguri de zahar, ca la bezea. Galbenusurile se freaca si ele cu cele 2 linguri de zahar ramase si se incorporeaza usor in bezea, se adauga praful de copt si coaja de lamaie/portocala si aromele. Se coace in cuptorul preincalzit, intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina.
Crema se pregateste cf instructiunilor de pe plic. La doua budinci eu pun mai putin lapte totusi, sa iasa mai groasa crema, adica in loc de 1l de lapte, pun doar 800ml. Se pune peste blatul racit si insiropat cu zeama de la compotul de ananas. Urmeaza stratul de fructe, dupa placere. La final, se desface gelatina in apa rece si cand s-a inmuiat, se pune pe foc sa fiarba cateva minute, pana devine transparenta. Se toarna peste tarta, uniform, din mijloc inspre margini.
Se da la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga bine gelatina.
Pofta mare!