Desert prajitura cu foi si doua creme

de Adele in Prajituri, 16 Apr 2017 | 3289 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta, la foi am fost inspirata de la Dia, minunata reteta si ea bineinteles 😍 iar la partea cremoasa, de la Rocsy :x  combinatie super delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi (tava de 30 x 22 cm):
  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • 1 /2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • zahar vanilat
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Crema alba:
  • 80 gr unt
  • 300 gr rahat
  • 1 lamaie
  • Crema neagra:
  • 100 gr biscuiti de ciocolata.
  • 1 borcan dulceata cirese.
  • 100 gr crema de ciocolata.
  • esenta rom.
  • Decor:
  • glazura.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si doua creme:

Pentru inceput, se pregateste aluatul, intr-un vas se pun ingredientele, treptat, si se framanta totul foarte bine. Aluatul va fi usor lipicios, dar super fain si usor de folosit.

Se imparte in trei parti egale, se intinde cate o foaie si pe dosul unei tavi, tapetata cu unt si faina, se asaza, se taie marginile sa aiba un aspect mai frumos si se da la cuptor la 180° C, pana se rumeneste, se scoate usor si se asaza pe un prosop. Se procedeaza la fel si cu celalalte doua foi. Dupa ce se termina, foile se pun deoparte, pana la momentul folosirii.

Crema alba: rahatul si untul se mixeaza in robot , pana devin cremoase, se adauga zeama de lamaie si coaja (dupa gust), se lasa la rece.

Crema neagra: biscuitii se mixeaza in robot, se pun intr-un bol si se amesteca cu dulceata, ciocolata si esenta de rom, crema se da la rece.

Se pregatesc foile, se asaza prima foaie, se intinde crema neagra, se pune o alta foaie si crema alba, se pune ceva mai greu deasupra (un placaj), se lasa la temperatura camerei o zi, dupa care se pune glazura si se lasa la rece, pana la momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cafea