Prajitura asta am facut-o pentru o petrecere, e o surpriza dulce pe care o sa o duc eu la petrecerea de final a unui proiect de 5 ani "Dans si Sanatate'' initiat de fundatia Delfin si simpatica noastra antrenoare Adela.
Blat :
Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu amoniacul si cacaoa. Albusurile le batem cu un praf de sare bana devin o spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam tava cu hartie de copt (35/25 cm) turnam jumatate din compozitie si bagam tava la cuptorul preincalzit, cand trece testul scobitorii e gata. Lasam sa se raceasca bine. Procedam la fel si cu restul de compozitie.
Diplomatul :
Pentru ca zmeura am avut-o congelata, am scos-o de seara si am lasat-o sa se scurga bine de zeama. Alegem cateva pentru ornat, iar restul zmeurei o folosim in crema diplomat. Gelatina o hidratam cu apa rece. Galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa bine. Separat mixam frisca Hulala. In galbenusurile calde adaugam gelatina, omogenizam si apoi turnam cu polonicul din crema de galbenusuri in frisca, omogenizand bine, pana terminam crema de galbenusuri. La final adaugam zmeura scursa bine.
Asamblare :
Tava in care am copt blaturile (doua tavi) o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul, peste blat intindem jumatate din gemul de zmeura, apoi jumatate din crema diplomat. La fel procedam si cu al doilea blat. Lasam la rece cca 3-4 ore. Dupa ce s-a intarit diplomatul, portionam in 24 de cuburi fiecare blat. Ornam cu frisca, zmeura si ciocolata topita.