Tort Diplomat cu piscoturi

de geoline in Torturi, 7 Ian 2015 | 18126 vizualizari

 

Inspiratie Jamila Cuisine. Este un tort racoros si foarte bun. Nu ma asteptam sa iasa atat de bine.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale plus una pentru ornat
  • 2 kiwi plus unul pentru ornat
  • 1 banana
  • o cutie ananas in conserva
  • sucul de ananas din conserva pentru insiropatul piscoturilor
  • 400 g piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 vanilina
  • 1 esenta lamaie
  • 2 linguri faina
  • 20 gr gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu piscoturi:

Mai intai punem gelatina la inmuiat in putina apa calduta si o lasam sa se umfle pana pregatim crema.

Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, esenta, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam laptele si punem crema pe foc, O fierbem la foc mic pana se ingroasa. O luam de pe foc iar cand crema este calduta turnam gelatina si amestecam pana se dizolva. Batem frisca si apoi adaugam in ea treptat crema si mixam incontinuare pana la omogenizare. Taiem fructele cubulete.

Inmuiem piscoturile in sucul de la ananas si le asezam pe marginile unei tavi cu peretii detasabili. Punem piscoturi si pe fundul tavii. Apoi punem un strat de crema, fructele taiate, iar crema, iar fructe pana terminam crema. Deasupra ornam cu felii de portocale si kiwi. Dam la frigider 6 ore apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu crema de lamaie si mure