Prajitura din albusuri si crema de lime

de Criss in Prajituri, 28 Mar 2015 | 19330 vizualizari

 

Desertul de azi e o improvizatie, una foarte reusita as zice. Am constatat ca mi s-au adunat o multime de albusuri in congelator si o parte din ele le-am folosit la aceasta prajitura. Crema e fina si aromata, cu suc si coaja de lime, sora mai mica, mai verde si mai prietenoasa a clasicelor lamai. Dar pentru ca n-am facut suficienta crema de lime, deasupra am pus o crema fina de vanilie si am presarat fulgi de cocos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -14 albusuri
  • -14 linguri zahar
  • -14 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -5 linguri ulei
  • -coaja rasa de la o lime
  • Crema de lime:
  • -3 galbenusuri
  • -1 lingura cu varf amidon
  • -400 ml lapte
  • -180 g zahar
  • -coaja de la o lime
  • -zeama de la 2 lime
  • -1 plic gelatina
  • -400 ml frisca lichida
  • Crema de vanilie:
  • -200 ml lapte
  • -1 ou
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -2 linguri zahar
  • -1 lingura amidon
  • -150 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri si crema de lime:

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava  20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi cat se poate de egale.

Crema de lime: Mai intai se storc cele doua lime si se hidrateaza gelatina in sucul rezultat. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, coaja rasa de lime si laptele si se fierb pana capata consistenta unei budinci. Cand budinca e gata se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata in sucul de lime. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi sa lasa crema sa se raceasca complet si se amesteca cu frisca batuta. Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.

Pentru crema de vanilie procedam intocmai ca la crema de lime, cu deosebirea ca n-am mai adaugat gelatina. Crema se intinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata