Negresa cu gem de prune si nuca

de alilianaa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 8456 vizualizari

 

Ceva dulce, bun si rapid de post. Evident, negresa. Mi-a ,, facut cu ochiul" o negresa delicioasa de-a lui Miha dar am modificat-o putin. Am inlocuit dulceata cu gem si am pudrat-o cu zahar. O prajaitura rapida, evident si aromata..

 

INGREDIENTE

  • § 2 cani faina
  • § 100 g zahar
  • § 3 linguri cacao
  • § 1/2 cana nuca macinata
  • § 1 praf de copt
  • § 1 cana si jumatate de apa minerala carbogazoasa
  • § 1/2 cana ulei
  • § patru linguri gem de prune
  • putina esenta de rom ( cateva picaturi)
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune si nuca:

Faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata se amesteca intr-un castron. Peste acestea se adauga apa mineral si uleiul, se omogenizeaza bine. La sfarsit  se adauga  gemul de prune.

Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se pune la copt in cuptorul preincalzit sit e tine la copt pana trece testul scobitorii.  La final se taie prajitura si se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie