Blat :
Crema:
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem in jumatate pe orizontala.
Crema: Punem intr-o craticioara cu fundul dublu galbenusurile si zaharul si le frecam pana se albesc si isi maresc volumul. Dizolvam praful de budinca in putin lapte rece si il punem peste galbenusuri. Turnam restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam pana crema se ingroasa. Oprim focul si adaugam o lingura de unt, apoi frecam energic crema pana se incorporeaza untul. Lasam crema la racit, amestecand in ea ocazional. Cand crema s-a racit o punem intr-un bol mai mare si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana incorporam tot untul.
Asamblare: Ungem o parte de blat cu gemul de caise, turnam 3/4 din crema de vanilie, asezam blatul al doilea si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.