Pentru week-end-ul care a trecut am ales sa pregatesc o reteta de mini checuri a Laurei Adamache. Sunt foarte bune!
Intr-un vas amestecam faina cernuta cu praful de copt. Mixam ouale impreuna cu zaharul spuma. Adaugam uleiul, iaurtul si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Apoi punem scortisoara,sarea si coaja rasa de lamaie. Amestecul de faina cu praf de copt il turnam in ploaie si mixam la viteza mica pana il incorporam pe tot. Ananasul il taiem bucatele mici, le punem pe un servet sa absoarba lichidul apoi le tavalim intr-o lingura de faina. Le punem in compozitia de mai sus si amestecam usor cu o paleta.
In forme de silicon, eu am pus in forme de briose, punem compozitie pe 3/4 si nu pline. Formele mici le-am asezat intr-o tava de aragaz si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 25-30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata alba impreuna cu frisca lichida. Cu aceasta invelim mini checurile reci, pe care le scoatem din forme, si deasupra punem diverse bombonele.
Pofta buna!