Stiu ca v-am innebunit in ultimul timp cu prajiturile dietetice... Insa stiind ca nu au asa multe calorii si sunt la fel de gustoase ca cele obisnuite eu zic ca sunt de nerefuzat. :)
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Galbenusurile le batem cu 20 g indulcitor pana isi maresc volumul si se deschid la culoare.
4. Amestecam cacaoa cu amidonul de porumb si le incorporam in galebusurile batute impreuna cu lptele rece.
5. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi resgtul de indulcitor si mixam pana cand spuma formata este ferma.
6. Inglobam albusurile spuma in compozitia cu galbenusuri, cu grija cu ajutorul unei spatule/linguri.
7. Punem compozitia intr-o tava (20 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 10-15 min scoatem tava, punem ciresele si mai introducem in cuptor 20 min. Dupa ce s-a racit complet o pudram cu cacao.
1
Puteti inlocui indulcitorul cu sirop de agave, dupa gust.