O prajitura cu care nu dai gres niciodata, rapida, pufoasa si cu 1001 combinatii de fructe. Mi-au ramas cateva cirese semiamare dupa ce am facut dulceata si m-am gandit sa le transform intr-o prajitura. Ca o sarita ce sunt am numarat cate cirese am pus in prajitura, nici mai mult nici mai putin de 150 de cirese :))))))))))))))))))))))
Pentru Prajitura cu cirese semiamare - Desertul pufos si gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, cirese.
Cum se prepara Prajitura cu cirese semiamare - Desertul pufos si gustos
Mai intai am scos samburii de la cirese si le-am lasat la scurs,desi nu a fost nevoie ca nu au avut zeama multa.
Am separat albusurile de galbenusuri, peste albusuri am pus un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile impreuna cu uleiul, apa si restul de zahar si le-am mixat bine. Am adaugat amestecul obtinut in albusuri, am omogenizat, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat de jos in sus cu miscari lente.
Am tapetat o tava patrata cu hartie de copt ( 24/24 cm) am pus compozitia in tava, am asezat ciresele pe toata suprafata compozitiei.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25-30 min sau pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, se poate pudra cu zahar farin.
Incearca si reteta de Prajitura cu caise si iaurt sau varianta de Prajitura cu fructe si mascarpone, o nebunie!
Iti recomandam si varianta de Prajitura turnata cu branza si visine, un desert excelent.