Prajitura desteapta cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2013 | 11953 vizualizari

 

am vazut reteta la multi bucatarasi. Azi mi-am propus sa o incerc. Rezultatul m-a multumit. Chiar desteapta prajitura asta... m-a convins!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1praf de sare
  • 150 gr. zahar
  • 500 ml lapte la temperatura camerei
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul.

Ciocolata o topim la foc mic in 50 ml lapte.

Adaugam ciocolata topita peste galbenusurile mixate cu zahar.

Adaugam si laptele (la temperatura camerei), apoi esenta de rom.

Mixam totul cu faina, la final adaugam albusurile batute spuma.

Acestea se incorporeaza folosind o lingura.

Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam tava la copt pentru o ora la foc redus.

Dupa ce se raceste se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

08.12.2013, 12:39

simona72 1

08.12.2013, 16:19

Nu am mai facut-o de tare mult timp, dar stiu cat e de buna!!

Lia_ 1

10.12.2013, 21:33

si eu vreau sa o fac intr-o zi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta