Ghoriba (fursecuri Maroc)

de Criss in Prajituri, 16 Oct 2010 | 7213 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o mai intai pe blogul Laurei Adamache si mi-a facut cu ochiul. :) Apoi am vazut-on si la Miha pe blog, de unde am si luat reteta . (Multumesc Miha, Laura)

 

INGREDIENTE

  •   2 oua  
  • 50 g unt  
  • 40 ml ulei   150 g zahar  
  • esenta de migdale  
  • 350 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu  dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora. (eu m-am grabit si l-am lasat doar 20 de minute dar a fost suficient)


Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Aici n-am estimat prea bine marimea nucilor :) si au iesit cam mari)

Se coc timp de 20 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca si devin tari.

Mie mi s-a parut ca aduc oarecum cu turta dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba (fursecuri Maroc)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci